thank you followers

Saturday, January 22, 2011

bila monyet bercinta

MONYET.monkey.MONYET.monkey


**pejam**celik**pejam**celik**pejam**celik**
tetiba dapat satu topik untuk entry pagi ni
wowww...!!! cinta monyet. hurm.. apo nak dikato??

ok...jangan nak tipu aku...
mesti ada kisah masing-masing kan??
jom ingat-ingat balik siapa monyet yg pernah kita minat..hahah
lucu sungguh..!!
zaman sekolah nak menggatal
pastu putus cinta dengan si monyet, menangis la konon

ok....ada ke yg tak pernah merasa cinta si monkey ea?
ahhh..tak kisah la korang
ini kisah, aku yang bikin
kalau nak share korang punya..sangat dialukan ok..:)

**************************************

story 1 :
masa tuh kat tadika ok...
ada satu hari nih, aku main kejar-kejar nyorok-nyorok
tetiba pulak aku menyorok belakang payung (sambil duduk)
datang la sorang budak kecik ni, sure la lelaki kan
aku pun...shy shy cat la..hahhaha
tak plan pon nak cakap apa-apa tetiba terkeluar ayat ni...
'besar nanti, kita kawen eh...'
hahhaha....memang tersangat tak boleh blah~~
budak lelaki tuh orang panggil boboy
sampai la saat ni, bila terjumpa jek, aku buat cam tak nampak jek
malu kot, dah la dok satu taman jek
alahai...:)


**************************************

story 2 :
masa tuh aku sekolah rendah ok...
darjah 6..ada la sorang lelaki ni..nama F
dulu punya cara, kalau nak gatal-gatal mintak biodata orang tuh
satu hari, si F ni suruh member dia ckp kat aku
aku pon gatal jugak kn...kasi la biodata tuh
hahah...siap main tepon-tepon la pulak
sebelum exam upsr, dia ada kasi something kat aku
poskad..!!! gambar hero cerita titanic
apa mesej dia..?? nk ckp dia romantik la kot kan...
hahahhaha
lepas upsr, kami tak jumpa dah...
tapi, poskad dan biodata dia tetap aku simpan sampai sekarang
thanks awak...!!! :)


**************************************

story 3 :
masa tuh aku sekolah menengah ok...
form 1 atau form 2 cam gitu lahh...tak berapa nk sure..hahhaha
time tuh aku dok kat asrama...
dan aku juga adalah hokky player time tuh..!! hehhe..
sorang lelaki lagi, pemain hoki jugak...nak kenal kenal
dan sekali lagi aku gatal, aku pon perkenalkan diri ni
dah tuh, siap la bertukar-tukar hadiah
nama dia Y...si Y ada kasi something jugak
macam kristal..bentuk 4 segi dan benda tu boleh dikatakan besar
dalam kristal tuh ada scorpion tau..
wahhh!!! mcm hebat la pulak kan..
hahah...thanks jugak tau..!! aku masih simpan elok barang tuh
tapi tak la lama sgt pon 'kenal kenal' kami tuh
aku ter'kenal' pulak dengan salah sorang member si Y
nama dia H...sgt baik..!!
dia pindah sekolah tak lama lepas kami 'kenal kenal'
sekarang, kami jumpa balik...dan dia sangat baik dengan family aku
dan sekarang..aku adik angkat si H
huhu~~~ dia sgt baik...!!! :)


****************************************

ok...pastuh kan, aku dah tak nak jadi monyet. hahha..! :) aku bukan lah si gadis ayu yg banyak kisah monyet nya.. hanya ini yg ada...dan aku sudah share dgn kamu semua.. apa yang penting, bukan nak cerita suka-suka jek setelah bertahun meninggalkan zaman monyet ni, aku rasa....mcm sangat-sangat menjadi manusia. tanpa pengalaman, kita tak menjadi apa yg kita jadi sekarang.

cinta monkey  ni ada baik dan ada buruk nya..


baik nya..kita ada pengalaman
kita kenal siapa itu lelaki
tahu cara 'berkenalan' dengan dorang
supaya nanti...bila besar-besar..dah jumpa si teruna
tak ada lah mcm kera dapat bunga
paham kan maksud aku...heheh

buruk nya..kalau kita tak pandai jaga diri kita
yang tuh yg kita tak nak ok
kenal sebaik mana pun, jgn nak jadi pemurah sgt
jgn nak bersedekah...konon nya nak tambah amalan
korang sedekah kan mahkota korang
oh...!!! no...no...no...tak mahu mcm gitu ye
perempuan, kamu harus tahu jaga diri kamu ok

sebelum aku tutup entry ni
baca ini baik-baik





"tanpa pengalaman, kita tak tahu apa itu kehidupan"


3 comments:

aque said...

wah.... besh2... mmg tegelak2 bace...

fara plak.. x penah couple mase sekolah... tapi tegatal minat kat owg adew... tapi sampai skrg owg tu tatawu.... huhuhuhu

ayuna ayuni.. said...

hahahah...
yg minat tu biase la. tp aku slumber je
pergi ckp minat dia
pastu dan2 kene reject depan2...
jadah betol...
hahhaha

Dian Hazwani said...

hehe.. cinta mnyet2 mase form 4 dulu.. tp skejap je.. :d

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...