thank you followers

Friday, September 9, 2011

facebook punya barang

aku ingat lagi time aku sekolah-sekolah dulu. nak dekat exam, aku rilek je. yang gelabah lebih, tak lain tak bukan la....mak aku. tiap hari, dia dok ulang ayat yang sama.."belajar elok-elok, SPM ni masa depan". satu hari, tak kurang dari 10 kali dia akan cakap cam gitu. aku pon dah boleh hafal dah. tak cukup ngan tu, tiap kali hantar aku gi sekolah, lepas aku cium peluk dia, mak aku akan cakap lagi "keluar kelas nanti, jadi kancil ye, jangan jadi lembu.."

ambik kau..!! ayat makan dalam gila.

sekarang, aku dok jauh sikit ngan mak. so, ayat-ayat power dia kurang la sikit aku dengar. tapi, dia punya favourite quote tu tak pernah nak lupa, tak boleh cakap depan, text pon jadi...! pagi-pagi pas subuh. pasti!! tepon aku vibrate lain macam, tak lain tak bukan la. memang mak aku. 

"belajar elok-elok, ingat....jangan jadi lembu, jadi lah sang kancil...", ayat sama lagi seperti tahun-tahun lepas.

aku pon balas la, tak nak bagi mak aku hampa sangat.

"baik mak, insyaalllah..kalau hari ni tak mengantuk dalam kelas, anak mak ni jadi lah sang kancil..."

tapi, seriously, walaupun ayat tu lah aku dengar dari dulu sampai sekarang, aku tak kisah. nampak la diri disayangi..kan? kan? kalau tak dengar ayat power mak aku, aku jadi rindu. hehe.~

so, pagi-pagi tadi aku bangun, tu pon selepas mesej mak aku masuk, suruh aku jadi kancil lagi. aku bingkas bangun. selesaikan apa yang patut, pastu aku study. yeah...!! study beb, study....

tik tok tik tok tik tok.........masa berputar
sejam.
sejam setengah
dua jam.

ceit...!!! aku dah bengang. otak dah tepu, buntot dah kematu. kita tutup buku, kita bukak laptop. haha. jom layan fesbuk kejap.

tik tok tik tok tik tok....masa berputar
sejam.
dua jam.
dua jam setengah.

wah..!! makin ramai yang online...tak payah offline lagi la. tambah la sejam lagi. boleh buat entry baru hari ni. hihi.~

*** layan punya layan punya layan ***

dongak jap, tengok jam dinding. sial..!! hampir 10 pagi...!! berapa jam aku dok online ni? 

"rasa macam 5 minit je..".

celaka la fesbuk ni, goda aku memang terer. ahh..!! dah la, aku blah dulu.

siap satu entry. haha.~

peringatan: kebaikan dan keburukan untuk diri kita, kita yang tentukan. jangan pilih jalan singkat dan melalaikan. semua kena seimbang. lalalala.....

aku blah dulu la wei. 
peace yawww

4 comments:

Fathin Fazila Razali said...

syukurlah sebab ada ibu.. bukan FB je yang mengoda, blog pun tak kurang hebatnya...

ayuna ayuni.. said...

yes...!! untong la..~~~

haha, bila da bukak FB, mesti bukak blog beb.
so, all in one la..
peace..!! :)

Ungu Violet said...

layan blog nyer pasal...fesbuk terabai...huhu

ayuna ayuni.. said...

hahahahah.....

mcm tu pon boleh jadiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...