thank you followers

Saturday, November 26, 2011

pompuan dan gitar

macam biasa, hujung minggu aku mesti balik rumah. awal-awal sem ni, masih belom banyak kerja. ada jugak masa nak cilok balik ke rumah. bila ada waktu lapang, aku mesti pergi lepak kat pantai. angin ala-ala romantik buai-buai perasaan aku. jalan-jalan kaki ayam sepanjang pantai tu, sambil-sambil maen pasir dan air. indah sebenarnya hidup ni, kalau kita betol-betol menghargai.

oleh sebab banyak masa aku luangkan kat pantai, banyak sangat lah adegan cinta yang aku tengok. kekadang, tersentuh jugak hati aku. lagi-lagi bila aku nampak sepasang kekasih ni ha. si pakwe maen gitar untuk si awek. punya lah santai, sambil jalan sambil nyanyi-nyanyi. sumpah romantik, bagi aku la.




memori yang secara tak langsung terukir dalam hotak aku, adalah gitar tu. bila balik rumah, aku tak banyak cerita sangat, terus rasa macam nak buat loan ngan mr bapak. rasa-rasa macam nak beli gitar satu. aku nak belajar maen gitar. tak kisah lah kalau orang kata lucu pon, aku peduli apa kan.

aku bukan apa, bukan aku nak kalahkan si yuna tu. tak pon. aku nak maen gitar bukan untuk tatapan semua orang. aku nak maen gitar untuk someone special. mestilah bakal suami aku. haha. entah apa la bakal laki aku buat sekarang ni ek?




entah-entah tengah dating ngan pompuan lain. entah-entah pon, tengah dok menaip entry sama macam aku. entah kan bila aku akan jumpa bakal laki aku, aku pon tak tahu. biar takdir menentukan segalanya. wahahaha.

tak ke rasa macam romantik gila? maen gitar untuk suami, sambil-sambil minum petang.



tak ke rasa macam sweet giler? maen gitar untuk suami, sambil jalan-jalan tepi pantai.



tak ke rasa macam happy? maen gitar untuk suami, masa berkelah bersama.



sumpah, aku rasa macam meroyan gilek. tetiba macam gini kan. ni semua gara-gara pasangan cinta yang aku jumpa kat pantai malam tadi. haish. tapi, tak ye tak...memang romantik kan kalau macam gitu. lagu pertama aku nak bagi laki aku dengar adalah lagu have i told you lately by rod stewart. 

tetiba anak aku pon lebih kurang aku. kecik-kecik dah belajar maen gitar. untong nasib boleh la ganti yuna. ye tak?




peringatan: cipta saat-saat bahagia selagi termampu. cari yang terbaik selagi ada waktu. 

-peace yawwww-


16 comments:

Fendy said...

slow2 main ikot youtube...bole punyer...

czueka said...

go0d!. sy pun bru nak bljr main gitar :D ..dah follow u..nnt jln2x la blog sy :)

Pendamba Mawar said...

blajar chord basic,
c,d,dm,a,am,g,f,e,em,b,bm da cukup nk main banyak lagu

hz adam said...

untungla bakal suami tu,,hahaha

Liling said...

main gitar ? hehe. mudah je. =)

follow u. =)

amirah zaini said...

nice info, mohon copy & jom lawat sy pnye lak..

Nabiel said...

wahhh~
cambest jek isteri mainkan gitar..hehehe
pantai mane tu?

p/s:jum komen dan like entry nie GADGET IMPIAN SAYA

Ku Azhar said...

lagu first ku main...happy birthday...lps tu gitar kena rampas dgn pak guard u T_T...trus xmain dh..kih3

Qil_H0shi said...

same lah kite.,duk survey cg gitar.,hehe.,

haikalblank said...

perghh, apa lagi, angkat kapok sebijik!! baru berapa puluh je...:D

Syukri_Own's said...

beli gitar roger... tekan xsakit sgt... (for 1st time use)

si ngokngek said...

bhahaha,boleh masuk carta isteri misali nih,wah romantik ja kan..

tp klau aku main piano lg best kowt..wink**

Halimatun Sa'adiah said...

wow..lomantiknya dating kt tepi pantai...
sy xpandai maen gitar, tp ske org maenkn gitar utk sy..hehhee

Za said...

huhuhu...bestnyaaaaaaa.....bestnyaaaa....

Nurul ain said...

kan mcm sweet2 gitu... tutorial kat youtube banyak kan
Inspirasi Nurul Ain

sollehahn said...

pompuan + gitar = seo hyun...hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...