thank you followers

Saturday, January 21, 2012

permainan paling ganas

masa aku pusing-pusing kampus hari tu, otak aku ligat dok pk bukan-bukan. macam-macam lah yang datang menyinggah dalam benak aku ni kan. bukan apa pon sebenarnya, nak hilang rasa letih, aku selalu lah paksa otak aku pk benda-benda lain supaya tak terasa letih sangat. pusing punya pusing kampus, sampai ke padang rugby. aku pon berhenti kat situ, usha-usha lah mana abang rugby yang boleh jadi anak ikan kan. haha.

sambil aku tengok dorang kat padang tu, aku rasa dorang punya game gila punya ganas. main asak-asak macam gitu, memang gasak la kan. secara spontan, dapat idea baru untuk entry hari ni. boleh lah kan share-share ngan korang semua.

agak-agak dalam dunia ni berapa banyak jenis permainan yang ganas-ganas macam gini ek? aku usha-usha ngan pakcik google, ada lah dapat sikit-sikit ni ha. jom kita tengok sesama. 

*************************************************************************


RUGBY


ICE HOCKEY


KABADDI


WATER POLO


HURLING


LACROSSE



*************************************************************************

ha, ni la game yang menyesakkan nyawa si pemain. kalau aku, aku suka lelaki lasak-lasak. jadi, kena selalu usha padang rugby lah kan? ekekekekke.... apa-apa pon, semua game ada 'keganasan' yang tersendiri. cuma, game yang tersenarai kat atas ni lebih sifat keganasan-nya. aku tak nafikan jugak, memang tengok pon dah tahu. kalau tengok memember aku lawan rugby, aku yang rasa nak nanges. dorang rilex je. 

sesape yang ada idea pasal game yang ganas, boleh bagi pendapat. nanti aku boleh tambah dalam senarai ni ha. setakat ni, game yang aku tengok paling-paling gerun adalah SAW. hekhek. tu dikira sebagai game ke ek?? cerita SAW tu, aku dah layan dari SAW 1 sampai 7. game macam tu bukan ganas ok, game macam tu sesuai untuk orang gila. menakutkan nak termuntah. ada ke patut, aku tak tahu lah kalau realiti-nya ada betol game macam tu. 


peringatan: orang yang main game ganas-ganas ni, tak semestinya perangai dorang ganas. orang kata, dalam hati ada taman.

-peace yawww-



8 comments:

saya_arief said...

main guli pon ganas.
hahaha.. bile dah tak puas ati.. hahaha.. boleh je gaduh2.

ridoma said...

nampak je ganas.. tapi sebenarnya bagi pemain tu sendiri, tidak. rugby game yg x myakitkan.

Lang Abdullah said...

rugby bukan sukan yg ganas..sy pernah main rugby..sebenarnya susah nak dpt kecederaan..terpulang pada diri sendiri kwl diri :)

ubaidillah zulkefli said...

gameboy pon ganas jgak :P

efa said...

baru tau ada game KABADDI tu ahaha

Farah Hanis said...

eeeee cerita saw tu jangan cakaplah. sakit tengok! haha

Kakiwayang said...

ragbi ok sikit, sebab at least dia ada undang2...cam American Football dengan Ice Hockey tu memang ganas, tahap rempuh habis2an pun xpe, ref benarkan..haha..

Maaruf Tanker said...

ak maen ragbi xtrse ganas pon relax je..kteorg lmh lmbt sbnrnyer hahah..btw ske ayt perongatan* 2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...