thank you followers

Friday, January 20, 2012

RESIPI : ROTI PIZZA

selalu makan pizza kat pizza hut je. cuba kalau kita buat pizza sendiri. aku kan selalu bagi resipi yang mudah-mudah. kan? kan? nak makan best, tapi kadang-kadang tak cukup duit nak masuk pizza. jadi, jom kita belajar godek pizza sendiri. semua bahan yang memang selalunya dah ada dalam peti ais rumah kita. jom-jom pergi dapur...!!



************************************************************************

bahan-bahan nak guna

4 keping roti 
4 batang sosej 
1 tin jagung
lobak dipotong dadu 
sos cili 
keju
mayonis


cara-cara nak buat

mula-mula, korang ambil sekeping roti taburkan jagung dan lobak. potong sosej nipis-nipis dan taburkan atas roti.

akhir sekali, letak keju, sos cili dan mayonis. bakar selama 10 minit.


"ROTI PIZZA SIAP"
*************************************************************************

wah! wah! wah! enak ni kalau makan petang-petang bersama family kita kan. bukan lama sangat pon nak buat. kalau sejam tu, berpuluh keping roti pizza boleh korang siapkan. jadi, apa nak tunggu lagi. selamat mencuba.




-peace yawww-





15 comments:

yad'z said...

selalu jugak dulu time duduk rumah sewa buat roti ni dengan kengkawan.. sekarang dah tak rajin nak buat.. ^^

AININ SURAYA said...

selalu ibu buat pizza yang sedap gila . lagi sedap dari domino tuh . esok boleh try buat resepi awok pulakkk =)

Nyamuk Terbang said...

aiyook microwabe dh meletup la

Yasmin Aris ♥ said...

nak cube lahh . mcm sedap jeee :D

saya_arief said...

senang.. bleh buat sendiri ni.
sedappp.
:)

saya_arief said...

senang.
:)
nak try buat.

tiaLAURENN said...

guud . ni lahh time tia tunggu . suka2 masak . tengs , nak try lahh esok

Aesya Zealous said...

wah, menarik

Eyda Syahida said...

tibatiba gua jadi lapar! >.<

Azekzk said...

nk trylh mcm ni..

Paris Lipton said...

cm sedap ni...huhuhuhu

Urzain Hussain said...

wahhhh..
kne cuba nie..
next time bagi ag ye tip2 menarik seperti ini..:)

mira maisara said...

senang nyerr..balik kg nk try wt -.-

Yana Libra said...

wah~~

nampak menarik dan senang :)

Anonymous said...

Dear,agak2 guna suhu bpe yer?sowi bdk baru blaja nk maen msk2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...