thank you followers

Sunday, December 25, 2011

mangsa pasangan cinta

satu hari, member-member aku ajak aku pergi pasar malam. aku kalau bab pasar malam ni, satu je yang aku minat. makanan. yang lain-lain, memang aku cukup-cukup tak suka. dengan orang ribu riban, dengan pekikan suara orang jual buah. lagi pulak, pasar malam kat tempat aku belajar ni, memang ramai warga asing. abang bangla ada, abang indon ada, abang nepal ada. macam-macam jenis abang yang aku ada kat sini. 




tapi, disebabkan aku lapar gila masa tu. memang kena pulak dengan masa, aku tengah mengidam mee goreng kawah. aku pon ikot lah memember aku ni. tengah elok jalan-jalan cari makan, aku ternampak satu kelompok manusia, dok tengok menatang berbulu arnab. sesape yang follow blog aku, mesti tahu aku takut kucing kan. tapi, bukan setakat kucing je beb, aku takot semua haiwan berbulu. jadi, bila tengok arnab tu, semua urat aku jadi tegang. dah macam urat kena strok dah jadinya. tapi, berlagak cool la depan orang kan. aku tengok dorang excited gila baban. peluk si arnab tu, usap-usap si arnab tu. untong lah kau arnab, aku pandang je...

yang dapat menarik perhatian aku, bukan si arnab tu, bukan jugak memember aku tu. tapi, sepasang makhluk ni. aku tahu dia student tempat aku jugak. memang selalu aku tengok dorang berdua, kira-kira macam sweet couple lah ni kan. dia dok tepi belah kiri aku. memember aku pulak tepi belah kanan. aku kat tengah tu, takot tengok arnab lagi, geli tengok sweet couple tu lagi. dah memang macam askar masuk barisan, tegak je aku kat situ.




lama aku tegak kat situ, memember aku ajak sambung jalan. masa tu, sweet couple pon dah nak balik jugak. si pakwe tu beli sepasang anak arnab, dua rumah arnab. si awek tu memang lah nampak happy sangat kan. memang dari mula lagi aku dengar, dorang nak beli. si pakwe nak jaga arnab betina. si awek nak jaga arnab jantan. memang sweet sangat pon.

bila aku dah sampai asrama, aku terus buat entry ni. aku rasa sekarang memang trend lah kan. bila nak jadi sweet couple, main bela-bela binatang. dah ramai yang aku jumpa sweet couple macam gini. antara haiwan yang selalu jadi mangsa, jom tengok bawah...!!

*************************************************************************











*************************************************************************

untong lah semua binatang-binatang ni, dapat tumpang kasih sayang orang sedang angau bercinta. tapi, kenapa binatang ni je? kenapa tak bela katak ke, ayam ke, itik ke, ular ke. kesian binatang-binatang lain yang tak cukup kasih sayang. dorang pon nak belaian manja jugak.

nanti bila aku dah nak jadi sweet couple, aku nak bela kerbau la. sekor nama bobo, sekor nama bibi. boleh jadi jugak kan. kalau kekal sweet sampai bila-bila, untong la binatang tu. kalau terputus hubungan, macam mana? nak sembelih buat sate ke binatang-binatang ni? cuba jawab sikit.....




peringatan: kadang-kadang kita tak sedar, dalam kita bergembira ada yang merana. menjadikan sesuatu sebagai mangsa keadaan untuk memenuhi kegembiraan kita bukan satu jalan yang baik, walaupun ada ketika nampak macam romantik.


-peace yawww-



14 comments:

encik iqram said...

lepas tue putus cinta..Habis binatang tue dia flushkan dlm toilet..haha

Lee Reyn Kwon said...

haha , arnab boleh buat sate kot !
sate arnab sedappp ~

done,

hit u bebeh ,
orangesnowy-chan.blogspot.com

Zulaikha Amielia said...

Nak bela kerbau? Alah beraninya awakk. Kita samelah tapi saya tak geli arnab just geli kucing jer nk2 bile dye nk bermanja geli bukan maen mula lah melompat sana-sini. hihi . Apa pon baca entry saya jugakk tau http://diarybudakbercinta.blogspot.com/2011/12/contest-by-fk.html comment sekali.

♥Lady Ainaa♥ said...

hahahaha...nice entry sis.... betul gak tu.... lepas putus, habis bulu2 haiwan tu kena cabut...sbb geram.. XD,...

Halimatun Sa'adiah said...

siannye..takot haiwan berbulu ek...

skang trend couple bela haiwan pulak ek,baru tau..agak suweet la...

BloggerMalaysia said...

nelly setuju .. hope tak ada sesiapa jadi mangsa keadaan ~

Nur Ezzati said...

comeylah kucing tuh .. hee ~

cik ika said...

sume haiwan2 uh comel la..geram adelah~~

RedRoza said...

nice entry.... memang menarik topik tuh. kalau u pilih nk bela kerbau mmg bgs, Insyaallah berkat, beranak pinak kerbau tu. Mudah2n berkat juga hubungan u bersama future husband.

Cik Atien said...

awak, sama lah dengan cik atien! cik atien pun takut kucing. Huuu

ilyana abdul ghani said...

nice..like it.. hihi. sbnrnye,sy mngalami situasi mcm ni. kwn llaki sy hadiahkan 2 ekor kure2 utk d jaga..cute sgt. tp skrg sy dah jdi tunang org,sy nk pulangkan blik kure2 kt kwn sy, tp dia xnk.nk lepaskan kt sungai syg lak rasenye... aduhai...

.........cP~ said...

Uhuk. Kalau bela kerbau, kalau kekal leh wat daging kenduri kawen. dah jimat dah..haha

Pesta Jiwa said...

Gua geli tapi bkn geli kat binatang berbulu..geli kat couple yg mcm tu...cuma ok skit la drpd duk 'bikin' anak pastu buang2...

cik kiwi's said...

hahahaha. nape aku tak pernah terpikir nak bela menatang ni semuaa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...