thank you followers

Sunday, September 25, 2011

jantan macam kelapa

jantan macam kelapa. makin tua makin best orang kata. aku tak berani nak kata apa, sebab tak pernah nak rasa. tetttt. ok. 

bapak kau 50 tahun. mak kau 45 tahun. laki kau 40 tahun. kau 20 tahun. apa celop?? biar benar?? sial habis ni... kawen ngan kelapa tua. aku tak nak!! aku tak nak!!



tapi, orang selalu kata, cinta tu buta. cinta tu tak mengenal usia. tapi kan, kalau dah beza 20 tahun, celah mana yang tak kenal usia nya?? kau gila ke....

aku tak paham macam mana pompuan-pompuan moden ni boleh terpikat ngan kelapa tua?? aku dah cari sebab-sebab akan hal ini di merata tempat, termasuk la dalam almari dan celah-celah buku aku. langsung, tak dapat jawapan pon. aku mula blur. tak tahu nak kata apa.



apa pekdah zaman moden cam gini nak kawen ngan kelapa tua? bersepah jantan kat luar sana menanti si dara jelita. yang si dara pilih kelapa tua kenapa? idea untuk menulis entry ni datang tiba-tiba. setelah secara tak sengaja aku tengok sepasang kekasih bermesra. pompuan ni jelita, sambil manja-manja dengan kelapa tua. mandi pantai pulak tu. boleh bayang kegelian aku macam mana? haaa....ewah..!!

apa faktor utamanya?? jom kita cari sama-sama.......

************************************************************

FAKTOR HARTA
aku rasa pompuan moden ni nak duit je. yela, kelapa tua biasanya dah ada kewangan yang kukuh. ada asset yang tetap. paling cikai, kereta sebuah, rumah sebuah, duit dalam bank pon cukup untuk hidup. kerja, memang sah-sah kerja tetap punya, siap tunggu nak pencen je lagi. jadi, pompuan moden akan pilih kelapa tua dari kelapa muda. apa barang, kelapa muda baru je nak melangkah mencari rezeki kot. mungkin pompuan moden rasa tak terjamin. kan??



FAKTOR RUPA
aku tak rasa pulak ni sebab utama. sebab, biasanya kalau dah dipanggil tua...memang beruban punya, tambah sikit ada misai, perot boroi segala. tak sexy langsung. mungkin jugak sebab taste aku tak sama dengan pompuan moden. tapi, kan dah kata...cinta tak mengenal rupa. ceh!!



FAKTOR PENGALAMAN
yang ni part paling best. aku suka nak huraikan part ni. orang tua kan lebih dulu makan garam sebelum kita. so, pompuan moden ni perlukan bimbingan dari yang lebih tua lah kot. sebab tu pompuan moden mencari-cari si kelapa tua. paling kurang, kelapa tua ni romantik. ala, mana tak nya...entah dia duda anak sebelas ke. memang la dia dah tahu nak buat hati pompuan cair kan. kalau tak reti, tak kan keluar sebelas anak tu. kan? kan?



FAKTOR KENDIRI
ni pon satu. aku suka jugak. faktor diri sendiri/kendiri. pompuan moden pilih kelapa tua ni sebab memang dorang dah miang sangat. gatal nak kahwin sangat dah, takot jadi anak dara tua, nanti market turun. memang lah kelakar pulak aku rasa. kalau ye pon takot jadi anak dara tua, tak de jantan macho lain ke yang boleh korang cari selain kelapa tua.. adoyai..!!



***************************************************************

ok, empat faktor yang aku mampu fikir buat masa ni. nanti kalau ada yang nak tambah, aku tambah lagi ok. kalau korang rasa ada faktor-faktor lain, sila share bersama eh.

sebelum aku stop main tonyoh-tonyoh keyboard ni, aku nak tanya si pompuan-pompuan ni. nak ke korang ngan kelapa tua...?? hehe.....lalalalala....



peringatan: jantan-jantan perlu bertindak dengan lebih agresif untuk menambat hati pompuan tau. muka hensem-hensem, apa celop kena tinggal ngan makwe.... haha.

-peace yawww-

18 comments:

cacamarba said...

haha..kelapa tua byk duit..kwn dgn kelapa tua boleh naik mercedes.kalo kelapa muda,nsib baik dpt naik kancil,nsib x baik,sama2 la menapak..haha

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

bukan main ag hahahaa.adeyyy

ayuna ayuni.. said...

caca:

hahahah....untong2....

sbbtu la kot ek ramai nak kelapa tua..??

adoi....

ayuna ayuni.. said...

teyha:

hahahahaha....kemaen~~~

pinky_liscious said...

kelapa tua aka sugar daddy...hahaha

ayuna ayuni.. said...

pinky:

org kampong pgl kelapa tua.

org bandar pgl sugar daddy...

hahaha

The_BungaRoseMerah said...

betul larh tuh, si kelapa tua cerdik,berpengalaman untuk pikat si kelapa dara. Tapi si kelapa dara nih pulak think dah macam si kelapa tua nih ajelah yg bagoss sgt plus dah ada hidup yg stabil. Ape lagy si kelapa tua dan si kelapa dara pun kawin ajela

Pendamba Mawar said...

huraian faktor yang menarik..

entahlah.ikut trend myb..:))

tak lari juga yang mengejar pangkat..:)

ayuna ayuni.. said...

rose merah:

erm...betol...!!! kalau dah kawen, mmg xle nk wat ape da. kalau kelapa tua tu single lain sikit...buat nye da tiga bini...lembik laa~~~

ayuna ayuni.. said...

pendamba:

ouh....kejar pangkat tu?? maksud nye tempat kerja ke, gelaran??

~SpEakEr Sek0LaH~ said...

Lgi tua lg bnyak santanya..hehe

Mirza Huda said...

arap.. bdx zaman nie.. pilih lah ug teruna ek!!

A retarded kitty said...

johnny depp tua hensem apa

ayuna ayuni.. said...

speaker:

hahahahah.......ape maen santan2 pulak. xlarat den nak memerah...


haiyak!!!

ayuna ayuni.. said...

mirza:

harap2 cam tu

ayuna ayuni.. said...

kitty:

sbb tu rupa tmasuk dlm faktor utama...


wahahahah

Razil Tahir said...

lagi satu faktor yg boleh di-include-kan..
CINTA PANDANG PERTAMA...


uwekk... hahah

NOVA said...

aihh.. tak nak aihh.. kawen dngn jantan macm kelapa... sekaya apa pon dia.. kebahagia n cinta sejati tu tkleh di beli.. heheh.. salam kenal ayuni... jo follow my bloger dear... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...